Foto: SVT

Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) om SVT:s granskning av barnsjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande i Västra Götaland, berättar att de kommer att utreda hur barnsjukhuset i Göteborg kunde bli så mycket dyrare. Och hur upphandlingen har hanterats.

– Det är klart att vi inte bara rycker på axlarna och tittar åt andra hållet, säger han.

Eftersom det finns flera planerade byggprojekt på tomten vid Östra sjukhuset så kan det bli de andra projekten som får betala, nu när barnsjukhuset har blivit mycket dyrare.

– Det blir en rejäl genomlysning av alla projekt här nu, och det kanske kommer bli en bromsning av tempot. Men jag bedömer inte att vi kommer att bromsa barnsjukhuset, utan det kommer vi nog att försöka få i mål som det var tänkt, säger Johnny Magnusson (M).

Nya barnsjukhuset i Göteborg

Västfastigheter uppger ju att de här tilläggen till NCC, av försörjningsbyggnaden med tillhörande kulvertar, borde ha upphandlats?

– Om han säger att de borde ha upphandlat det så är det konstigt att de inte gjorde det. I övrigt hänvisar jag till våra jurister för jag trasslar inte in mig i upphandlingsjuridiken.

Men kommer ni att vidta åtgärder mot Västfastigheter och utreda det här?

– Det är klart att vi inte bara rycker på axlarna och tittar åt andra hållet. Det kommer bli ordentliga utredningar, absolut. 

Moderaterna har tillsammans med C, KD, L och MP just lagt ett budgetförslag för Västra Götalandsregionen för 2020. Ett antal byggprojekt måste bromsas.

– Det är stabil ekonomi i regionen, men det är inte lika goda tider längre som det har varit. Vi bromsar ett antal olika projekt av olika slag, byggprojekt framförallt. Med de fördyringar vi har haft så måste vi bromsa, säger Johnny Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya barnsjukhuset i Göteborg

Mer i ämnet