Volvo rullar ut från Torslandafabriken. Foto: TT arkiv

Rekordvinst för Volvo Cars

Uppdaterad
Publicerad

Kinesiska Volvo Cars ökar sin försäljning för fjärde kvartalet med två procent jämfört med samma period i fjol. Det innebär 158 105 sålda bilar jämfört med 155.003 stycken under fjärde kvartalet i fjol. För hela 2017 rapporteras också en rekordvinst.

Nettointäkterna steg med 61,7 miljarder kronor jämfört med 55,4 miljarder kronor för samma period förra året.

Rörelselresultatet för biltillverkaren steg med närmare åtta procent till 3.616 miljoner kronor under sista kvartalet 2017, vilket är närmare 300 miljoner kronor mer än för samma period i fjol.

Volvo cars

Volymmässigt all time high

I ett pressmeddelande från Volvo Cars skriver man att man för hela 2017 rapporterar ett rekordhögt rörelseresultat på 14,1 miljarder kronor. Det sägs vara en ökning med 27,7 procent.

– Totalt var det ett väldigt bra resultat. Volymmässigt var det all time high. Intäkterna växte med 17 procent mot en volymökning på sju procent. Det visar att vi är på väg i rätt riktning, mot mer premium, säger Håkan Samuelsson, Volvos vd, till TT.

Räknar med fortsatt tillväxt

Det är en bra bit kvar till bolagets mål på 800 000 sålda bilar 2020. Men Samuelsson tycker att Volvo är på god väg att uppnå det.

– Vi räknar med fortsatt stark tillväxt i år. Speciellt om man tittar på den nya bilen XC40. Hittills har vi egentligen förbättrat våra marknadsandelar i befintliga segment. Nu kan vi för första gången gå in i ett helt nytt segment. Lägger man på det tror jag 800 000-nivån definitivt är realistisk att nå, säger han.

Totalt såldes under året 571.577 bilar vilket är en ökning med 7 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volvo cars

Mer i ämnet