Restaurangbåten La Sombrita som ligger i centrala Göteborg tar in vatten. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Restaurangbåt påväg att kantra i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangbåten La Sombrita i centrala Göteborg håller på att kantra. – Vi håller på att pumpa nu så den ska komma på rätt köl, säger Bosse Florell på räddningstjänsten

Restaurangbåten La Sombrita som ligger i centrala Göteborg tar in vatten. Räddningstjänsten fick larmet vid 11.40 på lördagen och skickade flera enheter till platsen.

Enligt räddningstjänsten tar krogbåten in vatten i fören och lutar in mot kaj. Också polis kallades till platsen eftersom händelsen klassas som en arbetsplatsolycka.

– Räddningstjänsten larmade om att båten håller på att kantra, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region väst.

– Vi håller på att pumpa nu så den ska komma på rätt köl. Vi räknar med att vara klara vid 13:00, det är inte någon risk att den välter, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Tidigare olycksdrabbad

Det är inte första gången krogbåten som ligger precis vid Kungstorget i centrala Göteborg hamnar i sjönöd trots sin förtöjning.

2012 gick den under namnet Styrbord Babord och då fick 200 personer evakueras efter att den tagit in vatten och under 2011 kantrade krogbåten. 

Polisen har ingen uppgift om att någon människa skadats.

Vid 13.30 meddelade räddningstjänsten att de lämnat båten men att de lånat ut pump och slangar till ägaren under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer