Mannen rev ner avspärrningen och hostade chauffören rakt i ansiktet. Han är nu anmäld för ofredande. Foto: SVT/TT

Rev bort coronatejp – hostade chaufför i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Under en busstur i Borås rev en man ner den avspärrning som numera finns mellan chaufför och passagerare. Mannen gick sedan fram till chauffören och hostade denne i ansiktet, enligt polisen.

– Dessa tider verkar både väcka våra bästa sidor och våra värsta sidor. Det här är lite udda, det får man säga, säger Ann-Christin Löfstrand vid polisen.

Det var vid 8-tiden under fredagsmorgonen som polisen larmades till en buss i Borås.

”När polisen anländer visar det sig att en passagerare rivit bort den avspärrning som finns till främre delen av bussen, gått fram till föraren och hostat mot föraren”, skriver Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, på polisens hemsida.

Coronaviruset i Västsverige

Passageraren gick sedan tillbaka till sin plats och tog på sig ett munskydd, enligt Gustafsson. Mannen var kraftigt berusad.

Vakthavande befäl Ann-Christin Löfstrand fyller i:

– Han omhändertogs där på plats och anmäldes för ofredande. Nu får han sova en liten stund här hos oss innan han kan förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet