Carina Ohlsson, ordförande för S-kvinnor är kritisk mot reklamkampanjen. Foto: Privat/TT

S-kvinnor polisanmäler dejtingsajter

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas kvinnoförbund, S-kvinnor, polisanmäler två sugardejtingsajter. En av sajterna parkerade under förra veckan en stor reklamvagn utanför Chalmers i Göteborg vilket har väckt kritik.
– När vi ser de här skyltarna tycker vi att det är oerhört tydligt att de uppmanar till sexköp och därmed även till brott, säger Carina Ohlsson, S-kvinnors ordförande.

Dejtingsajtens reklamvagn hade en bild på en lättklädd kvinna och budskapet ”0 kronor i studielån? Dejta en sugar daddy”. Kampanjen upprörde flera studenter och Chalmers studentkår polisanmälde sajten, vilket SVT Nyheter Väst tidigare berättat om.

Sajten polisanmäls nu även av S-kvinnor som dessutom anmäler ytterligare en sajt.

”Uppmanar till sexköp”

– När vi ser de här skyltarna tycker vi att det är oerhört tydligt att de uppmanar till sexköp och därmed även till brott. De uppmanar dessutom till koppleri eftersom de vänder sig både till dem som tar betalt och dem som betalar. Det vill säga äldre män som har det gott ställt och unga studerande kvinnor, säger Carina Ohlsson.

Om polisanmälningen inte leder till någon dom vill hon arbeta för en lagändring.

– Finns det någon lucka i lagstiftningen så behöver vi se över det.

Carina Ohlsson har också varit i kontakt med Carl Toller, ordförande för Chalmers studentkår, som också polisanmält en av sajterna.

– Vi kommer att hålla kontakten under den här processen. Man slutar aldrig förvånas över olika typer av avskyvärdheter som man inte trodde att man skulle behöva möta i samhället, säger Carina Ohlsson.

”Inget olagligt”

Sigurd Vedal, som står bakom dejtingsajten Rich meet beautiful anser inte att det finns något olagligt med verksamheten.

– Vi tillåter varken prostitution eller eskort på sajten utan vi kopplar ihop vuxna män och kvinnor som får lov att dejta vem de vill. Det finns inget olagligt med det, säger han.

LÄS MER: VD:n svarar på kritiken mot dejtingsajt

Han anser inte heller att sugardejting har något med koppleri att göra.

– Vi är tydliga i våra användarvillkor att det inte är tillåtet. Dessutom har vi ett administrativt team som arbetar specifikt med detta på våra sidor. Alltid, som på många andra hemsidor, så är det någon som försöker göra något olagligt men vi gör det vi kan för att motarbeta det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot dejtingsajt

Mer i ämnet