Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här kan du se vad läsarna tyckte! Visa alla (2)
Visa alla (2)

Så här tycker göteborgare om tjuvåkning

Uppdaterad
Publicerad
Reaktionerna på vår rapportering om tjuvåkning inom kollektivtrafiken i Göteborg har varit många. Enligt Västtrafik så tjuvåker var tionde resenär. I går fick våra läsare komma med sina synpunkter i en chatt och det här är några av reaktionerna.

Nyligen höjdes priserna för Västtrafiks alla periodkort eftersom Göteborgs stad inte längre står för en del av kostnaden. Månadskortet för en vuxen höjdes med 135 kronor. Om det kommer att bidra till en ökning av tjuvåkandet är oklart, men i dag tjuvåker var tionde resenär enligt Västtrafiks statistik.

”Har plankat de senaste två åren”

Böterna för om du saknar biljett är 750 kronor för ungdomar mellan 15 och 17 år och för vuxna över 18 år är det 1500 kronor.

I klippet ovan kan du se några av de reaktioner som kom fram i gårdagens chatt på hur de ser på tjuvåkning inom kollektivtrafiken. De skriver bland annat: ”Har plankat de senaste två åren – periodkortet blev dyrare och dyrare”, ”Fler kontrollanter lär knappast sänka biljettpriserna”, ”I min hemort finns inga fuskåkningsproblem. Varför? Busshaufförerna vägrar köra om någon inte betalar”, ”Det är inte priset som avgör i frågan utan moralen”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer