Hör eldsjälarna Sahla Mikaniki och Ali Tabrizi i Biskopsgården om hur dödsskjutningen av en polisman påverkat föreningslivet. Foto: SVT

Basketturnering i Biskopsgården ställs in – föräldrar oroliga

Uppdaterad
Publicerad

Polismordet i Biskopgården har gjort att basketlag från andra delar av Göteborg under söndagen valt att avstå från en planerad turnering i området. Samtidigt är de boende ute och deltar i olika aktiviteter.

– Viktigt att ha en plats för att ha kul, säger en av arrangörerna.

En basketturnering skulle i helgen ha hållits i Sjumilahallen i Biskopsgården, men efter dödskjutningen av en polisman ställdes den in.

– Vi hade tänkt genomföra turneringen, men jag kan förstå de som kommer utifrån och känner otrygghet, säger Ali Tabrizi, sportchef Västra Hisingen Basket.

Inte långt från Sjumilahallen ligger Svartemossen. Här har såväl barnfamiljer som ungdomar samlats för att leka, grilla och spela basket. Arrangörerna är Bonnier Hoops, och projektledaren Shahla Mikaniki menar att det är extra viktigt att samlas efter den dramatiska händelsen.

– Det var lite folk under torsdagen, men vi var kvar här ändå för att familjerna ska komma hit med sina barn och känna sig trygga, säger Shahla Mikaniki.

Av de som samlats vid Svartemossen är det många som bor i centrala Biskopsgården, och vissa berättar att de hörde när skottet avlossades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.