Elisabeth Björk, Andreas Ishak och Marina Johansson (S). Foto: SVT

Så reagerar göteborgarna efter reportagen om sexhandeln

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Västs rapportering om sexhandeln i Göteborg har väckt starka reaktioner.

– Jag tycker detta är för jäkligt. Vi har en lång resa för att komma tillrätta med detta. Jag tycker det är bra att polisen kraftsamlat för att kunna ta tag i det här. Jag tycker det är hemskt att se hur man utnyttjar kvinnor, säger kommunstyrelsens ordförande Axel Josefsson (M).

Hör Göteborgarna berätta i klippet ovan.

Under coronapandemin har polisen kunnat jobba mer riktat mot prostitution och människohandel. En grupp områdespoliser i lokalpolisområde city har sedan i oktober arbetat intensivt mot sexköpare i Göteborg. SVT Nyheter Väst var med på två av insatserna.

Coronapandemin

– Jag blir så jäkla förbannad. Det är så fruktansvärt att män tar sig friheten att köpa kroppar. Sorgligt tycker jag att vi har det här 2021 i Göteborg, säger Marina Johansson (S) oppositionsråd i Göteborg.

– Jag blev överraskad över volymen och frekvensen. Jag tänker att vi ska ta upp frågan på vårt nästa trygghetsråd för att få en bättre bild av verksamheten. Det är inte heller bara en fråga om hårdare straff. Vi måste se vika resurser vi kan sätta in. Att hjälpa de här kvinnorna att komma ur men också hur vi kan komma åt och hjälpa männen som utnyttjar de här kvinnorna, säger Axel Josefsson (M).

I klippet nedan kan du se när SVT:s team följde med polisen i Göteborg på deras insatser mot sexköpare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet