Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under en vecka slog polisen slog till på olika platser i Västra Götaland och Halland. Totalt togs 25 misstänkta sexköpare på bar gärning men enligt polisen är det bara toppen på ett isberg. Foto: Tomas Oneborg-SCANPIX/SVT

Så slog polisen till mot sexköparna i Västsverige: ”Skulle kunna gå ut vilken vecka som helst”

Uppdaterad
Publicerad

Under en vecka slog polisen slog till på olika platser i Västra Götaland och Halland. Totalt togs 25 misstänkta sexköpare på bar gärning men enligt polisen är det bara toppen på ett isberg.

– Vi skulle kunna gå ut vilken vecka som helst och rapportera precis lika många så det är ett stort mörkertal som vi inte kommer åt, säger Frida Selberg, samordnare vid polisens människohandelsgrupp i region Väst.

Hör polisen Frida Selberg om hur polisen slog till mot sexköparna

Efter insatsen, sista veckan i oktober, är 25 personer misstänkta för köp av sexuell tjänst och två misstänks för koppleri. Dessutom har en person har anmälts för ett våldtäktsförsök och två för narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.