Reportern Henrik Kruusval visar hur framtidens Lindholmen på Hisingen kommer att se ut. Foto: SVT

Följ Kruusval in i framtidens Lindholmen

Publicerad

En kontorsbyggnad på uppemot 14 våningar, ett tiovåningshotell som delar yta med en skola, ny färjehållplats, en försvunnen parkeringsplats och inte minst ny utsikt från tv-huset – det är delar av innehållet i den byggplan som nu har presenterats för Lindholmsområdet på Hisingen.

Förra året stod det ju klart att den kinesiska biltillverkaren Geely etablerar sig i Göteborg. Vi har tidigare visat konceptbilder på den kontorsdel som ska byggas i anslutning till Lindholmsallén. Nu har man tagit ytterligare ett steg i planprocessen.

Bygget klart 2021

Alla kan ta del av stadsbyggnadskontorets konceptbilder som visar hur byggnaderna och området kan komma att se ut. Stora delar av planen är fortfarande i samrådsskedet, vilket innebär att det fortfarande går att komma med synpunkter.

Onsdagen den 20 juni håller stadsbyggnadskontoret öppet hus kring planerna. Sedan tidigare har man beräknat att bygget ska vara klart 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer