Boråsaren Maria Johnson tycker att det är tråkigt att folk inte längre kan dricka alkohol efter klockan 22.00 på krogen. Men förstår att de nya restriktionerna behövs. Foto: SVT

Så tänker några boråsare kring alkoholstoppet efter klockan 22

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag införs alkoholstopp från klockan 22 på barer och restauranger. Och förutom det förbudet innebär också att alla verksamheter som serverar alkohol kommer att tvingas stänga senast 22.30.

– Jag tycker det är tråkigt att folk inte kan sätta sig senare på kvällen och ta ett glas vin, säger Maria Johnson från Borås.

Hör några boråsare tycka till i klippet ovan.

Sedan en vecka tillbaka har boende i Borås skärpt till sig genom att inte besöka restauranger och kaféer i lika stor utsträckning som tidigare. SVT Nyheter Väst har talat med flera anställa på restauranger, kaféer och butiker som berättar att folk gärna håller sig borta för att undvika smittspridningen.

– I vår butik har det sett bra ut, det har inte varit något högre tryck och det ser bra ut än så länge, säger Christopher Söderberg, butikskchef på Systembolaget i centrala Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.