Höga temperaturer på ingång. Foto: TT

Högsommarvärme i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det solskyddsmedel på som gäller. Under fredagseftermiddagen och under lördagen kan det bli upp till 25 grader varmt i hela Västsverige.

Varm luft som trycker på från sydväst ger högsommarvärme i Västra Götaland. Idag och under lördagen blir det väldigt soligt och varmt, upp till 25 grader.

– Sol och värme väntas dra in över Västra Götaland idag och imorgon. Lokalt kan det bli uppåt 25 grader och värmen kommer att ligga på upp emot 20 grader långt in på kvällen, säger Jannicke Geitskaret, SVT:s meteorlog.

Förslag till aktiviteter?

– Passa på att vara ute så mycket som möjligt och bara njuta av solen!

Och även om solen och värmen är efterlängtad finns det skäl att njuta med måtta, menar hon.

Läge att skydda sig

– Om man planerar vara mycket ute man ska tänka på att skydda sig mot solvärmen. Solglasögon, solkräm eller en hatt rekommenderas. Det är också jätte viktigt att dricka mycket vatten, säger Jannicke Geitskaret.

Men det blir svalare igen. Redan på söndag under dagen kan temperaturen ha sjunkit med 5 grader.

– Redan under dagen kommer dock svalare luft och regnskurar insvepandes västerifrån, och därmed sjunker temperaturen med runt 5 grader, säger SVT:s meteorolog.

I Göteborg kommer bland annat Hammarkullekarnevalen att locka tusentals människor. Det blir även stor loppmarknad i Majorna.

I Trollhättan är det den årliga cruisingen, i folkmun kallad ”Raggarträffen”.

Det kan bli riktigt svettigt med andra ord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.