Sahlgrenskas kommunikationsdirektör: ”Jag ber om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s granskning backar Sahgrenskas kommunikationsdirektör.

Efter SVT Västnytts uppmärksammade inslag under måndagen där Sahlgrenska Universitetssjukhusets kommunikationsdirektör Joakim Kenndal uttalade sig om att sjuksköterskor har ansvar i frågan om bristande städning.

– Vi vet att sjuksköterskor har mycket att göra och då är det kanske lätt att hoppa över städningen, men för vår del är inte det acceptabelt heller utan vi får försöka planera om och försöka hjälpas åt att se till att det blir städat, sa han till SVT Västnytt på måndagen.

Nu backar han efter stark kritik från Vårdförbundet.

– Sjuksköterskor hos oss gör generellt sett ett jättebra jobb med våra patienter och i sjukvården och då ska de naturligtvis inte få en kommunikationsdirektör som säger att de ska städa. Det var ett väldigt olyckligt ordval och jag hoppas att sjuksköterskorna accepterar den ursäkt jag har till dem, säger Joakim Kenndal till SVT Västnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fokus sjuk- och äldrevård

Mer i ämnet