Fritidspolitikern Saida Hussein Moge från Biskopsgården lämnar partiet i protest mot ett uttalande av statsministern. Foto: SVT

Saida Hussein (S) om dödsskjutningen: ”Värsta som har hänt i Biskopsgården”

Uppdaterad
Publicerad

Saida Hussein, fritidspolitiker (S) och boende i Biskopsgården har under lång tid arbetat för att förbättra villkoren för de boende i stadsdelen området.

Hon säger att hon är chockad över dödskjutningen av en polisman och menar att händelsen är den värsta som har hänt i området.

Saida Hussein är politiskt engagerad i Socialdemokraterna i Biskopsgården och har bott och arbetat i området i många år. När SVT träffar henne är det som medmänniska hon vill bli benämnd.

– Jag skakar fortfarande, jag visste inte om jag kunde ta mig till jobbet och jag har inte sovit, säger Saida Hussein.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Saida har ett långt engagemang med att förbättra villkoren för boende i området. Men hur den senaste skjutningen kommer påverka Biskopsgården är för tidigt att säga, först måste chocken lägga sig menar hon.

– Det har hänt massa saker i Biskopsgården, men det här är det värsta. Nu får det räcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet