Foto: Privat/Bildbyrån

Samlar in pengar till nya trampoliner

Publicerad

Trampolinföreningens material var inte försäkrat. När Slottsskoghallen brann ned förlorade de trampoliner, mattor och annat material till ett värde av över 1,5 miljoner kronor. Nu har de startat en insamling.

På måndagseftermiddagen startade Trampolinföreningen en insamling i hopp om att få in pengar till nytt material och trampoliner. 20 timmar senare, på tisdagsförmiddagen, har de fått in 85 000 kronor.

– Vi är så tacksamma och överväldigade. Vi hade inte förväntats oss denna respons så fort, det är fantastiskt, säger Ulrika Andersson, kassör Västra Frölundas trampolinförening.

Förhoppningen är att redan tisdag kväll kunna beställa en ny trampolin, som kostar över 100 000 kronor.

– Det är mestadels småsummor som folk skickar, men tillsammans blir det mycket. Känns som alla bryr sig och att det finns ett stort hjärta hos alla, säger kassören Ulrika Andersson.

Erbjudande från andra föreningar

Föreningen förlorade bland annat fem stycken trampoliner i branden. Inget av föreningens material som gick förlorat var försäkrat. Enligt ordförande har de bedömt att det blir för dyrt att försäkra så stora belopp.

-  Det kan kosta 30-40 000 kronor om året, pengar som vi behövt till verksamheten, säger Paul Andersson ordförande Västra Frölundas trampolinförening.

Något besked om någon ny permanent träningslokal finns i nuläget inte. Flera gymnastik- och trampolinföreningar i Härryda, Mölnlycke och Majorna har hört av sig och erbjudit Trampolinföreningen att träna i deras lokaler.

– Det är som en familj när det väl gäller. De har ju redskapen så vi hoppas kunna komma igång med träningen ganska snart, säger Paul Andersson.

Eric, 14: ”Det känns som en kniv i magen”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer