Polisens tekniker undersöker brottsplatsen utanför festlokalen i Mölnlycke. Foto: Adam Ihse/TT

Samtliga misstänkta i Mölnlyckeskjutningen släppta

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga tolv män som suttit anhållna misstänkta för inblandning i skjutningen i Mölnlycke har släppts. Misstankarna kvarstår, men är inte tillräckligt starka för att begära någon häktad, säger kammaråklagare Håkan Johansson i ett pressmeddelande.

Åklagaren har i dag hävt anhållandet av de tolv män som greps och anhölls efter händelsen i Mölnlycke utanför Göteborg i lördags natt. Detta meddelar Åklagamyndigheten i ett pressmeddelande.

Misstankar kvarstår

Vid händelsen skottskadades fem personer och två misshandlades på annat sätt. Männen har suttit anhållna misstänkta för grov misshandel respektive försök till mord.

– Misstankarna kvarstår, men i nuläget är misstankarna inte tillräckligt starka för att begära någon häktad, säger kammaråklagare Håkan Johansson i pressmeddelandet.

Förhör har genomförts

Åklagarmyndigheten fortsätter med att beskriva hur ett stort antal poliser har arbetat med utredningen hittills och att förhör har genomförts med de som myndigheten vet varit på platsen. Den tekniska under­sökningen av brottsplatsen är avslutad och nu fortsätter analysen av de spår och fynd som gjorts på brottsplatsen.

– Jag vill i nuläget inte säga mer om den pågående utredningen och vad som framkommit hittills med hänsyn till förundersökningssekretessen, säger åklagaren Håkan Johansson i pressmeddelandet.

Han är inte är tillgänglig för ytterligare kommentarer i nuläget.

Skottskadad har vaknat

Enligt uppgifter i Göteborgsposten har den man som skadades allvarligast i helgens skottlossning i Mölnlycke har vaknat upp efter att ha legat nedsövd. 

Enligt GP rör det sig om en svensk man som är medlem i Hells Angels.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.