Specialtränade hundar markerade att det finns kvar vägglöss på Östra sjukhuset. Foto: TT

Sanering misslyckades – vägglössen finns kvar

Uppdaterad
Publicerad

När specialtränade hundar under onsdagen skulle kontrollbesiktiga psykiatrihuset på Östra sjukhuset i Göteborg efter vägglöss visade sig att lössen fortfarande fanns kvar.

De vägglusangripna rummen på Östra sjukhuset sanerades med värmebehandling. Idag släpptes hundar in för att kontrollbesiktiga avdelningarna. Hundarna, som är specialtränade på att leta skadeinsekter, markerade på flera rum.

”Läget är under kontroll”

– Det är ingen avdelning som är stängd, utan bara vissa rum. Vi har fått flytta om patienter idag men läget är under kontroll. Alla som är inlagda har fortfarande en säng på ett ordinarie rum. Ingen behöver ligga i korridorerna eller på dagrum, säger Pia Rydell, verksamhetschef inom psykiatrin på Östra sjukhuset.

LÄS MER: Hundar ska leta efter vägglöss

Hundarna markerade både på rum som tidigare sanerats och på utrymmen där det tidigare inte hittats några löss.

– Vi har inlett sanering på två av rummen där hundarna markerat. I morgon ska hundarna genomsöka nya rum som de inte hunnit kontrollera idag, säger Pia Rydell.

LÄS MER: Patienter har bitits av skadedjur

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.