Mannen är i 90-årsåldern och kvinnan är i 50-årsåldern. Foto: Christian Svensson

Kvinna knivmördade 90-åring – får sänkt straff

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten sänker straffet från 18 års fängelse till 16 år för en kvinna i 50-årsåldern som dömts för mord på en närstående man i 90-årsåldern i Falköping, rapporterar lokala medier.

Kvinnan greps, misstänkt narkotikapåverkad, i samband med händelsen som inträffade i en bostad i augusti förra året. Hon genomgick senare en rättspsykiatrisk undersökning och bedömdes lida av en psykisk störning vid själva händelsen, men inte längre.

Kvinnan har i förhör sagt att hon inte minns något av händelsen. I hovrätten säger hon sig godta tingsrättens bedömning att hon stack kniven i mannen, enligt Falköpings Tidning.

Anledningen till att straffet sänks är den förmildrande omständigheten att kvinnan anses ha haft nedsatt förmåga att inse handlingens innebörd eller att anpassa sitt handlande efter en sådan insikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.