De sjungande poliserna Patrik Nordgren och Kim Canefur hoppas på Mello 2017. Foto: Privat

Schlagerpoliserna gör succé

Två sjungande poliser i Göteborg har gjort succé på nätet. Nu hoppas de på ett samtal från Christer Björkman.

Tommy Körbergs ”Stad i ljus”blev valet när poliserna Patrik Nordgren och Kim Canefur bestämde sig för att muntra upp sina kollegor med en schlager på lördagkvällen.

Poliserna är inspirerade av andra uniformerade youtube-stjärnor, som till exempel militärerna i Afghanistan som dansade till Grease.

– De två arbetspassen tidigare i veckan åkte vi runt och lyssnade igenom alla Tommy Körbergs hits. Och så valde vi den här, säger Patrik Nordgren som nyss vaknat till efter en natts arbetspass på Avenyn. 

Har ni verkligen tid med det här?

– Vi har inte mycket dötid, men vi spenderar mycket tid i bilen och då passade vi på och fångade dagen, Carpe Diem!

Gillar After Dark

Kollegorna jobbade hela natten på Avenyn, men hann ändå ta del av att Frans vann Melodifestivalen igår.

Vann rätt låt?

– Ja, det var ju den som folket ville ha. Personligen gillar jag After Dark bäst, men de försvann ju tidigt. Så kan det vara ibland.

Det varma mottagandet på sociala medier har tänt hoppet om att själva stå på scenen i Melodifestivalen 2017.

– Det har varit enorma reaktioner, det hade vi inte väntat oss. Och kan man gå från Paradise Hotel [Samir och Victor, reds anm] till Melodifestivalen så borde man kunna gå dit från en polisbil på Avenyn. Nu väntar vi på att Christer Björkman ringer! avslutar Patrik Nordgren.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer