Jörgen Fogelklou (SD) Foto: SVT

SD startar utredning om kommunalråd i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Fogelklou, kommunalråd för Sverigedemokraterna i Göteborg, utreds nu av det egna partiet. Orsaken är ett avslöjande av Aftonbladet där politikern kopplas till ett konto på ett internetforum som skrev antisemitiska och rasistiska inlägg, vilket han själv nekat till.

– Det är bra att det här utreds en gång för alla, säger Jörgen Fogelklou (SD).

I en granskning som Aftonbladet gjort kopplas Jörgen Fogelklou, kommunstyrelseledamot och kommunalråd för Sverigedemokraterna i Göteborg, samman med ett konto på ett anonymt internetforum. 

Personen bakom kontot skrev mellan 2010 och 2011 inlägg av mycket grov antisemitisk och rasistisk karaktär, enligt tidningen.  

SD: Mycket allvarligt

Sverigedemokraternas pressekreterare skriver i ett mail till SVT Nyheter Väst att de ser mycket allvarligt på inläggen som skrivits under pseudonym. 

– Efter att ha tagit del av ytterligare information samt inspel från olika säkerhetsexperter i Aftonbladets granskning, kommer partiets medlemsutskott att utreda ärendet vidare, säger Christian Krappedal, pressekreterare. 

”Bra att det här utreds”

Fogelklou själv välkomnar partiets utredning då det här inte är första gången som han kopplas samman med det aktuella kontot. 

– Det är bra att det här utreds en gång för alla, för det kan inte ploppa upp vartannat år att jag kopplas samman med något som ett troll skrev för 11 år sedan. 

Så du har ingen koppling till kontot? 

– Nej, nej, nej, absolut inte. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.