Konstnären Sens tolkar det multikulturella samhället Foto: SVT

Se den nästan 20 meter höga muralmålningen växa fram

Publicerad

Under tio senaste dagarna har en nästan 20 meter hög muralmålning växt fram på ett av bostadshusen i Hammarkullen.

Konstnären som fått i uppdrag att utsmycka ett av husen kallar sig Sens. Han har blivit inbjuden från Mexico av föreningen Hammarkullen 365.

Sens berättar att målningen representerar det multikulturella samhället som han – genom intervjuer med boende i Hammarkullen – säger sig ha funnit.

Men han menar ändå att hans tolkning inte behöver vara rätt.

– Det viktigaste för mig är att människorna som bor här tittar på målningen och skapar sig sin egen bild av vad den föreställer och vad den betyder för dem, säger han.

Kulturvandringen

På lördag hålls för åttonde gången Kulturvandringen i Hammarkullen där det kommer finnas möjlighet att gå på guidade visningar på flera språk mellan konstverken som återfinns på Hammarkullens bostadshus.

Andra aktivitet under Kulturvandringen är måleri, fotografi, dans, musik och poesi.

Föreningen Hammarkullen 365 har samarbetat med Kultursekretariatet i regionen, Bostadsbolaget och Mexikanska ambassaden, samt lokala aktörer för att finansiera och genomföra projektet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.