Se förödelsen dagen efter storbranden i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Den akuta faran med farlig rök är över efter den stora branden i en företagsbyggnad i centrala Borås. Omfattningen av skadorna är fortfarande inte sammanställda men klart är att stora värden förstördes i branden.

På bilderna i klippet ovan kan man se förödelsen efter branden. Enligt räddningstjänsten kommer släckningarbete fortsätta under torsdagen

– Det har brunnit i fastigheten överallt under natten. Det kommer förmodligen att pyra stora delar av denna dagen också, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Räddningstjänsten i Borås.

Föreningar drabbade

Flera föreningar hade lokaler i den brandhärjade byggnaden. Det handlar om sex föreningar, enligt Mikael Hedberg, enhetschef på Fritids – och folkhälsoförvaltningen. De föreningar det rör sig om är Ljus Framtid, Bosniska kulturföreningen, Grekiska föreningen, RCCG, Irakiska föreningen och Makedonska föreningen.

– Det är fruktansvärt för de här föreningarna. De har byggt upp lokalerna själva. Det är gamla industrilokaler. De har och har haft massa verksamhet. Nu är allt borta, säger Mikael Hedberg.

Svårt hitta nya lokaler

Två fastighetsägare har hört av sig till kommunen om alternativa lokaler. Den ena lokalen ska ligga i närheten av fastigheten som brann och den andra i Bergsäter.

– Det är positivt. Det är svårt att hitta lokaler som passar den här typen av föreningar. Det ska vara stora ytor som ska ligga centralt och vara billiga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storbranden i Borås

Mer i ämnet