SVT Nyheters reporter Henrik Kruusval, gör sitt bästa för att få till en segerintervju med den norska skogskatten Zimsan. Foto: SVT

Segerintervju med Zimsan – ingen lätt match

Uppdaterad
Publicerad

Katten Zimsan tog nyligen hem titeln ”Världens vackraste katt” i klassen vuxen honkatt. Efter finalen, som hölls i Tammerfors, så är nu Zimsan hemma i Aplared utanför Borås igen. SVT Nyheter Västs reporter Henrik Kruusval åkte dit för att försöka få en vinnarintervju. Vilket visade sig vara lättare sagt än gjort.

Zimsan, som egentligen heter SC S*Pysida's Zim-Zalabim, är en tre och ett halvt år gammal norsk skogskatt. Zimsan tog hem segern i tävlingen World Winner 2018.

Familjen har tio katter

Det har nu hunnit gå ett par veckor sedan den prestigefyllda vinsten och Zimsan är tillbaka hemma i Borås igen. Men hon verkar inte alltför intresserad av att ge någon segerintervju när SVT Nyheters team är på plats. Och reporter Henrik Kruusval frågar Zimsans ägare Cecilia Gylling hur det märks ifall Zimsan gillar honom.

– Hur? Ja, hon har ju varken rivit eller bitit dig, säger hon och skrattar lite.

Familjen har tio katter och flera av dem är ganska lika varandra. Men vad är det då som kännetecknar Zimsan? Jo, det är katten som inte vill bli filmad.

Se i klippet ovan om Henrik Kruusval lyckas få till någon segerintervju med Zimsan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.