Signalfel gjorde hälften av spåren i Göteborg obrukbara

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort signalfel drabbade Göteborgs centralstation på måndagen som gjorde att hälften av alla spår var obrukbara. Bland annat drabbades tåg mot Trollhättan och Vänersborg som blev försenade eller inställda.

– Tyvärr innebär det här även att två tåg under tisdagsmorgonen, från Säffle och Uddevalla, kommer att ställas in, säger Jane Warik, störningskoordinator på Västtrafik.

Tåg som stod på spår på 8-16 kunde inte lämna Göteborgs central på grund av felet och det i sin tur ledde till förseningar och inställda tåg. Förseningarna var omfattande och beräknas pågå till 20-tiden.

– Vi har fortfarande stor påverkan på trafiken, säger Jane Warik, störningskoordinator på Västtrafik, vi har varit tvungna att leda om trafik och även använt ersättningsbussar för att lösa problemen.

Enligt Västtrafik beräknas trafiken förhoppnings vara igång igen vid 20-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.