Hundraårsjubileum och en avskedsföreställning – det är dags att säga adjö till folkparken. Foto: SVT

Sista dansen i Spekeröds folkpark

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kan den som vill, besöka folkparken i Spekeröd utanför Stenungsund. Mellan klockan 18 och 20 anordnas en nostalgivisning som på samma gång är ett hundraårsjubileum och en avskedsföreställning.

Lagom till midsommar år 1918 stod den klar, folkparken i Spekeröd, och det har under årens lopp bjudits på en parad av stora svenska artister.

– Det var Little Gerhard, Jerry Williams, Rock-Ragge och Burken bl.a. konstaterar Peo Johanson som företräder Bingoalliansen som nu huserar i lokalerna.

Nedgången

På senare år har uppträdandena dock kommit allt glesare; det har i och för sig spelats bingo regelbundet i lokalerna, men i dagsläget är parken rejält nedgången. Renoveringsbehovet är såpass stort att ägaren Stenungsunds kommun har kommit fram till att en upprustning inte är ekonomiskt försvarbar.

Minnen

En sista möjlighet att komma och ta avsked erbjuds på torsdagskvällen när kommunen tillsammans med Bingoalliansen slår upp portarna till parken. Enligt bingons Peo Johanson är det inte omöjligt att den som kommer kan få med sig ett minne hem.

– En stol till exempel. Om man har varit här och spelat mycket kanske det kan vara kul att få med sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.