Tjörn den 27 februari, 2013 – i den utbrända lastbilen i Myggenäs hittades en död man samtidigt som lasten, som bestod av koppar, var borta. Foto: Mikael Berglund

Sju år gammalt mord på Tjörn på väg att lösas

Uppdaterad
Publicerad

Ett över sju år gammalt mord på Tjörn kan vara på väg mot sin lösning.

Polisens kalla fall-grupp har efter långt arbete hittat en misstänkt.

Det är Sveriges Radio P4 Väst som nu är först att berätta om genombrottet. Det var i februari 2013 som en chaufför hittades död efter en lastbilsbrand i Myggenäs på Tjörn.

Polisen har arbetat efter teorin att någon mördat mannen för att stjäla hans last, värd över 200 000 kronor, och därefter satt eld på lastbilen för att dölja brottet.

27-åring misstänkt

I somras lyckades man genom bland annat internationell rättshjälp koppla en i dag 27-årig man till brottet.

– Det är ingen lätt sak att driva ett sju år gammalt ärende, men min bestämda uppfattning är att han ska hit och att vi ska pröva det i domstol, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge till P4.

Oklart om utlämning

Mannen misstänks för att tillsammans med en eller flera andra personer ha överfallit chauffören. Eftersom han i dag sitter i fängelse i ett annat europeiskt land är det dock oklart om han kommer att lämnas ut till Sverige.

– Då blir det upp till det landet om de vill lämna ut personen under tiden han avtjänar straffet eller inte. Det är mycket ovanligt och det är första gången jag stött på det, säger Daniel Edsbagge till P4 Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.