Foto: TT

Medlemmar ur mc-gäng i Skaraborg åtalas för narkotikabrott och människorov

Publicerad

Medlemmarna har ägnat sig åt narkotika och utpressning enligt åtalet. Både åklagare och polis är nöjda med att flera av männen nu sitter häktade – även presidenten.

– Mc-gänget har etablerat sig här i trakten. Enligt min mening är det en officiell hangaround-klubb till Bandidos och vi är glada för att polisarbetet nu lett fram till åtal, säger åklagare Jenny Karlsson.

Utredningen inleddes tidigt hösten 2017 som ett spaningsärende mot flera personer i mc-gänget och den 13 december slog polisens spanare till mot en misstänkt narkotikaaffär i Skövde. Det resulterade inte bara i ett beslag av 60 gram kokain.

– Tillslaget blev startskottet för en omfattande utredning som resulterat i många misstankar om brott som förekommer i den världen. Det är organiserat och meningen är att människor ska bli rädda, säger Jenny Karlsson som hoppas att rättegången kan starta inom några veckor.

Hoppas att brottsligheten ska lugna ner sig

Flera av männen sitter häktade sedan januari och sammanlagt är sju personer åtalade i ärendet.

– Även presidenten är åtalad och vi hoppas att detta gör att brottsligheten på det här området lugnar ner sig. Jag tycker att bevisläget är gott genom både husrannsakningar och telefonavlyssningar, därför hoppas och tror jag på fällande dom. säger åklagare Jenny Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.