Sju rån i regionen – man misshandlad i gångtunnel

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen rånades flera män på halskedjor, mobiltelefoner och plånböcker i både Skara, Göteborg och Borås. Vid flera av rånen användes knivar. I Borås blev en man hotad med kniv och misshandlad i en gångtunnel.

SVT Nyheter Väst har i veckan skrivit om hur knivvåldet ökar i Västra Götaland. Och under natten användes kniv vid fyra av de sju rånen.

I Masthugget i Göteborg blev två unga män hotade av tre till fyra maskerade personer strax efter midnatt. Rånarna hade kniv och ett pistolliknande föremål, men ingen kom till skada.

Blev av med halskedjan

I Skara blev en tonåring hotad med kniv och rånad på sitt halsband av en grupp på 7-8 personer runt midnatt. Polisen kunde gripa en pojke i 16-årsåldern som nu är misstänkt för grov stöld och olaga hot.

– Det är två personer som blir rånade, den ena av dem blir av med halskedjan. När polis kommer dit så skingras gruppen med rånare. Vi stoppar flera av dem och kontrollerar och identifierar dem. En av dem har halskedjan på sig så han grips på plats, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Slagsmål och stöld

Vid Korsgatan i Göteborg blir det slagsmål mellan två män strax före klockan två. När polisen kommer dit visar det sig att den ena mannen blivit rånad på sin mobiltelefon.

– Vi fick ett larm om att två personer låg ner på gatan och slogs. En av dem har försvunnit när vi kommer dit och den som är kvar har blivit av med sin telefon. Men det finns inga uppgifter om skador, säger Jenny Widén.

Skadad hand

Strax före klockan fyra kommer en man in till ett hotell på avenyn i Göteborg och uppger att någon försökt råna honom. Eftersom han har en skada i handen körs han till sjukhus.

– Han har blivit av med sin mobiltelefon och har blivit skadad i samband med det. Handskador är ju ofta avvärjningsskador, men jag vet inte exakt hur rånet gick till i det här fallet, säger Jenny Widén. 

Hotad av maskerade personer

Kvart över fyra blir en man rånad i Vasastan på bland annat sin mobiltelefon. Han hotades av två maskerade personer med ett pistolliknande föremål.

Och någon timme senare blir en man rånad vid Tredje Långgatan på sin plånbok och mobiltelefon. Här är det tre män med kniv som hotar mannen.

– Det är tyvärr vanligt att rånarna har kniv. Vi har ju fall nyligen där det gått riktigt illa. Kniv är ju helt klart vanligast vid rån, det är mer ovanligt med pistoler och liknande, säger Jenny Widén.

Misshandlad i gångtunnel

Slutligen blir en man hotad med kniv i Trandared i Borås, strax före halv sex på lördagsmorgonen. Det är två maskerade unga män som sparkar och slår mannen i en gångtunnel. Han blir bland annat av med sin mobiltelefon.

– Han har blivit sparkad och slagen, men får inga allvarliga skador. Jag kan inte se att han blir förd till sjukhus, säger Jenny Widén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.