På Skaraborgs sjukhus pågår ytterligare en våg för fullt. Nu är det allt yngre covid-patienter Frida Stridh får vårda. Foto: SVT

Sjuksköterskan Frida: ”Man har gråtit många tårar”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att allt fler nu är vaccinerade, så har antalet inlagda fortsatt att öka de senaste veckorna. På Skaraborgs sjukhus, så har antalet patienter dubblerats på tre veckor. Nu finns även 90-talister bland patienterna.

– Jag har fått se saker som jag aldrig trodde jag skulle behöva se, säger Frida Stridh som är sjuksköterska.

Lyssna på klippet och hör sjuksköterskan Frida Stridh berätta om det senaste året

De allra äldsta patienterna som är födda på 1930-talet och som låg inlagda tidigare på Skaraborgs sjukhus är det få av idag eftersom de flesta är vaccinerade. Men det har inte blivit lugnare för personalen för det. Tvärtom.

Coronaviruset i Västsverige

– Just nu har vi patienter födda på -40, -50, -60, -70, -80 och till och med 90-talet, säger Erik Backhaus som är överläkare.

Planerade kirurgi får ställas in – igen

Smittspridningen i Västra Götaland ligger på en fortsatt hög nivå. Just nu är det 319 patienter som får vård för covid-19 vid regionens sjukhus. På Skaraborgs sjukhus vårdas 52 patienter. Det är fler än vid den första toppen sjukhuset hade i juni förra året.

– Det betyder att vi får skjuta på annan vård. Planerad kirurgi till exempel, säger Erik Backhaus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet