Nils, Jonas och Henrik Foto: Mats Melin

Ska Jonas äntligen får komma med i rekordboken?

Publicerad

När tv-programmet Landet Runt summerar år 2018 så gör man det genom att försöka slå ett världsrekord. Bakgrunden är en följetång som fick plats även i SVT Nyheter Väst under fjolåret, nämligen tofsbollen som rekordboken aldrig godkände.

Stallyckans dagliga verksamhet i Mark skapade under 2018 en enorm tofsboll som initiativtagaren Jonas Torstenssons hoppades skulle komma med i Guinness rekordbok. Tyvärr lyckades inte bollen ta sig hela vägen, och det föddes en idé hos redaktionen för tv-programmet Landet Runt att hjälpa Jonas.

– Vi funderade lite och kom fram till att det finns ett rekord som gör att vi kan slå två flugor i en smäll. Dels så hjälper vi Jonas, och dels så får vi användning för alla vykort som vi samlat på oss i samband med Landet Runt-tävlingen, konstaterar programmets redaktör Nils Chöler.

Avslöjas på söndag

Målsättningen är att lägga ut 20 000 vykort på rad och skapa världens genom tiderna längsta rad med vykort. Det gällande rekordet sattes i maj 2018 i Southampton i England och löd på 17 636 kort.

I Landet Runts årskrönika nu på söndag avslöjas om rekordförsöket lyckades, klockan 18:15 i kanal 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.