Tre gånger i veckan kör en bil från Frälsningsarmén fram till butiken. Där står tre backar med tjänlig mat och väntar.
– Det är en win-win situation för bägge. Vi får mindre att slänga och de får bra mat som fortfarande går att äta, säger butikschefen Daniel Hertze.
I Frankrike fattade parlamentet nyligen beslut om att förbjuda livsmedelskedjorna att slänga mat. Istället ska butikerna tvingas samarbeta med hjälporganisationer som kan dela ut maten till behövande. Fransmännen hoppas med detta initiativ kunna inspirera resten av världen och därmed minska de enorma matavfallsmängderna.
Anna Ledin, direktör på Miljöförvaltningen i Göteborg lägger stort ansvar på butikerna som enligt henne borde kunna minska avsevärt på sitt matsvinn.
– Om man har en rå kyckling så skulle man kunna grilla den och sälja den istället för att kasta, säger hon och tillägger:
– Men man ska också komma ihåg att det i grund och botten handlar om att skydda konsumenterna som ska kunna lita på att de köper säker mat.