Både polis och räddningstjänst jobbade under natten med gasläckan. Foto: SVT

Skåpbil läcker inte längre gas

Publicerad

Den gasdrivna skåpbil som kört av vägen i ett villaområde på Hisingen i Göteborg ska bärgas. Specialister har varit på plats och stängt av fordonets tankar så att den inte längre läcker gas.

Det var under måndagskvällen som olyckan inträffade då en bilist körde in i en villaträdgård i Kärredalen på Hisingen i Göteborg. Skåpbilen började då läcka brandfarlig metangas och vissa bostäder i området fick utrymmas. Under natten och morgonen har räddningstjänsten väntat på att gas all ska läcka ur bilen.

Under förmiddagen har auktoriserad verkstadspersonal varit på platsen för att kontrollera fordonet och se till att tanken är helt avstängd.

– Bilen läcker inte längre och vi har beställt bärgning för den, säger Hans-Olof Allgulin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Avspärrningar kvar

Men när bärgningen kan genomföras är ännu oklart.

– Tills att bärgningen är klar så kommer vi inte släppa avspärrningen, säger Allgulin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer