Skara – Köpstaden får ny ägare

Uppdaterad
Publicerad

Köpstaden AB säljs för 95 miljoner kronor till ett danskt konsortium vilket gör att det skrivs ett helt nytt kapitel i Köpstadens historia. Det är ett danskt konsortium med advokaten Peter Bjerregaard som står bakom köpet av Köpstaden.

Delägaren Claes-Göran Olsson säger till Skaraborgs Läns Tidning att han tror att det kommer att bli något riktigt bra av detta.

Den nye ägaren, Peter Bjerregaard, äger sedan tidigare ett par fastigheter och är delägare i advokatfirman De la cour. Peter Bjerregaard blir nu direktör för Köpstaden och har sen tidigare en grupp företag med namnet IFH properties.

Det har varit många turer kring Köpstaden, när Bert Karlsson, Claes-Göran Olsson och Stefan Lindqvist satte igång med Fame World på Köpstaden gick det inte riktigt som man trodde då Bert Karlsson lämnade Fame World. Skandiamäklarna har sen en tid tillbaka sökt efter en köpare till Köpstaden. Då ville man ha 110 miljoner kronor och nu ser det ut som att man har hittat rätt köpare. Dock till ett lägre pris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.