Janne Nilsson, vd Skara Sommarland har börjat rekrytera personal. Foto: SVT/Sommarland

Vändningen: Skara Sommarland rekryterar inför 2021

Uppdaterad
Publicerad

Skara Sommarland och övriga nöjesparker kunde aldrig öppna 2020 efter som maxgränsen 50 besökare gällde för dem. Men trots att besked dröjt om nästa säsong så är Sommarlands vd försiktigt optimistisk och har börjat rekrytera.

– Vi är mitt i rekryteringen och tar kontakt med dem som jobbade 2019, säger Janne Nilsson, vd för Skara Sommarland.

Bakgrunden till de optimistiska tongångarna är flera. Dels tolkar Janne Nilsson och hans kollegor inom nöjesparkerna en rapport från Folkhälsomyndigheten som positiv eftersom den talar om att stora ytor har mindre smittorisk. Dels har pensionfonden AMF investerat 400 miljoner kronor i Park & Resorts som äger Skara Sommarland, Gröna Lund, Furuvik och Kolmården.

– Det är pengar som kan ses som ett lån och det ger oss arbetsro, säger Janne Nilsson. Inom fem år ska pengarna betalas tillbaka. Om det inte är möjligt så blir AMF pension en delägare.

Hör hans kritik mot hur politiker och myndigheter hanterat nöjesparkerna under pandemin i videon ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet