Överste Bengt Alexandersson är chef för Skaraborgs regemente är beredd att ta emot dubbelt så många värnpliktiga till grundutbildning. Foto: SVT/TT

Dubbelt antal värnpliktiga inget problem för Skaraborgs regemente

Publicerad

Försvarsberedningens rapport som kom i veckan innebär att antalet värnpliktiga skulle fördubblas – på Skaraborgs regemente är de beredda.
– Det här kan vi klara utan att vi behöver bygga nya kaserner, säger överste Bengt Alexandersson, chef för Skaraborgs regemente.

På fredagen anlände överste Bengt Alexandersson, chef för Skaraborgs regemente tillsammans med ställföreträdande arméchefen Fredrik Ståhlberg i helikopter till Remmene skjutfält utanför Herrljunga där det pågår en stor övning.

Försvarsberedningen talar om att utöka antalet som gör grundutbildning med värnplikt från 4 000 till 8 000 – en dubblering.

Det här klarar Skaraborgs regemente av utan att behöva nya lokaler, men det behövs nyanställningar, konstaterar Bengt Alexandersson.

– Förändringen är ett skifte i mindset. Jag har ju varit anställd i 39 år och under hela den tiden har vi minskat, nu ska vi vara beredda på att växa till en nivå som vi kanske inte borde gått under, säger Bengt Alexandersson till SVT Nyheter Väst.

– Vi kommer att anställa nya, vi kommer att öka i volym, både på den militära och den civila sidan, säger Bengt Alexandersson, chef för Skaraborgs regemente.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer