Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

Skaraborgs sjukhus larmar – om försvunna rullstolar

Uppdaterad
Publicerad

Åtta rullstolar har försvunnit spårlöst från Skaraborgs sjukhus. Nu går sjukhuset ut och efterlyser tips från allmänheten.
– De är verkligen nödvändiga på våra sjukhus, eftersom de används av människor varje dag, säger Annika Bergqvist, hjälpmedelssamordnare vid Skaraborgs sjukhus

När en myndighet efterlyser tips från allmänheten, så rör det sig ofta om att brott har begåtts. Så också möjligen i detta fallet, men av det lite ovanligare slaget.

Den senaste tiden har totalt åtta rullstolar försvunnit på Skaraborgs sjukhus. Rullstolarna finns vanligtvis i entréerna till sjukhuset, och totalt har ett 30-tal rullstolar köpts in till sjukhuset i Skövde.

– Det medför naturligtvis ökade besvär för patienterna att ta sig till den mottagning eller avdelning de ska besöka när det inte finns någon rullstol. Det är förståeligt att de blir irriterade över detta, säger Annika Bergqvist.

I ett pressmeddelande skriver sjukhuset att varje rullstol kostar omkring 10 000 kronor och att man just nu saknar ersättningsstolar i de fall som de befintliga stolarna är upptagna.

– Vi har verkligen letat överallt inom Skaraborgs Sjukhus utan att hitta de försvunna rullstolarna. Om det finns någon som kan ge oss några tips om var de kan finnas är de välkomna att höra av sig till oss.

”Får gärna ringa”

När sjukhuset tidigare haft problem med samma sak köpte man in de nuvarande rullstolarna, som har ett så kallat myntlås.

– Vi tänkte att folk ville ha tillbaka sin peng eller sitt mynt. Men det ville de tydligen inte.

Om man inser att man fått med sig en sådan här rullstol med sig hem. Vad ska man göra då?

– Då får man väldigt gärna ringa mig. Eller, det beror på. Jag kommer nog inte åka till Örebro för att hämta hem en stol.

Riskerar man polisanmälan eller råder någon form av rullstolsamnesti?

– Man behöver absolut inte oroa sig för en polisanmälan. Man får inte skäll ens en gång, utan vi är bara glada om vi kan få tillbaka våra rullstolar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skövde

Mer i ämnet