Skadad man hittad utanför Borås – en gripen misstänk för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en person misstänkt för mordförsök efter att en man hittats med skärskador på en landsväg natten mot lördag.

En man i 20-årsåldern med skärskador i bland annat nacken och på armarna hittades vid 03-tiden, natten mot lördag, på en landsväg strax norr om Borås.

– Det är väl en bilist som har hittat honom där. Exakt vad som har skett vet vi inte riktigt. Han har troligtvis skadats av något vasst föremål, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom.

Mannen fördes till sjukhus och polisen beskriver hans tillstånd som stabilt.

– Han var inte särskilt samarbetsvillig. Möjligtvis kan det vara så att han har åkt med någon bil och sedan blivit avsläppt eller utslängd, säger Göran Carlbom.

En gripen

Strax innan klockan ett på lördagen meddelade polisen via sin hemsida att man under morgonen hämtat en en man i 30-årsåldern till förhör. Under förmiddagen anhöll man mannen misstänkt för försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.