Paketen som hittades i somras innehöll bland annat 9 kilo amfetamin och 10 000 tabletter MDMA. Foto: Tullverket/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tog emot paket med vattenreningsprodukter – innehöll 9 kilo knark

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer misstänks har smugglat stora mängder droger via postförsändelser från Tyskland.
Paketen som hittades i somras innehöll bland annat 9 kilo amfetamin och 10 000 tabletter MDMA.
Tre av de misstänkta bor i Trollhättan och i Ljungskile och en bor i Årjäng i Värmland.

Det var två paket från Tyskland som fastnade i Tullverkets kontroll i midsomras. De innehöll inte riktigt det som förteckningen listade. Förutom vattenreningsprodukter hittade Tullen sammanlagt 9 kilo amfetamin och 10 000 tabletter MDMA och 8 000 LSD-trippar.

Två av de åtalade bor i Trollhättan, en i Ljungskile och en är hemmahörande i värmländska Årjäng. I den misstänkte huvudmannens bostad fanns även andra paket som levererats med olika narkotika.

Beslaget är ett av de större som Tullverket har gjort i år.

– De kriminella nätverken utvecklar hela tiden nya sätt att smuggla droger för att undvika upptäckt. Men vi förfinar våra metoder, säger Marcus Carlsson. chef för Tullkriminalenheten i Göteborg.

Brottsrubriceringen för den misstänkte huvudmannen är synnerligen grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. De tre andra personerna misstänks för grov narkotikasmuggling. Huvudmannen kan dömas till upp till sex års fängelse.

Åtal väcktes i slutet av förra veckan vid Vänersborgs tingsrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer