Flickan som också sköts i samband med dödskjutningen har förhörts på sjukhus av polis. Foto: SVT

Skjuten tjej förhörd på sjukhus – intensivt polisarbete pågår

Publicerad

Den unga tjej som skadades i samband med att en pojke sköts till döds i onsdags har nu förhörts på sjukhus, det meddelar polisen. Samtidigt har ett stort antal förhör med vittnen och boende i området hållits – men polisen har ännu ingen misstänkt.

Det var vid 22-tiden under ondagskvällen som polisen larmades om en skottlossning i Biskopsgården. Två unga personer hade blivit skjutna – en 16-årig pojke och en tjej i tonåren.

– De fördes till sjukhus med ambulans, men 16-åringens liv gick inte att rädda, sade Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst, kort efter tillfället.

Skjuten tjej förhörd

Drygt två dagar har förflutit sedan skjutningen och ett stort antal förhör har hållits, enligt polisen. Det handlar både om vittnen till händelser och boende i området – samt nu senast den skjutna tjejen.

– Hennes läge ska vara stabilt, det är det senaste jag har hört, säger Anna Göransson under fredagen.

Har ni något spår att gå på efter förhöret?

– Vi jobbar vidare med all information vi har fått. Men vilken information det är hör till förundersökningen och är under sekretess.

Misstänker ni någon koppling till organiserad brottslighet?

– Vilka misstankar vi har är något som vi inte går ut med i nuläget.

Anna Göransson understryker att det pågår ett intensivt utredningsarbete, och att man inte lämnar ut känslig information i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.