Skjutning i Göteborg – kulor gick in i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Precis innan klockan 18 på söndagskvällen sköt en maskerad man mot en bil på Hisingen. En kula gick in i en närliggande lägenhet.

– Det är ingen person som skadats, säger polisen Göran Carlbom till SVT Nyheter Väst.

En skottlossning har ägt rum på Hisingen i Göteborg. En maskerad man klev ut ur en bil och började skjuta mot en annan person i en bil strax före klockan 18 på söndagen, uppger ett vittne för Göteborgs-Posten.

Lägenheten var troligen inte måltavlan

Polisen bekräftar att någon skjutit mot en parkerad bil och att kulor gått in i en lägenhet. Lägenheten, där en person befann sig, var troligtvis inte måltavlan enligt polisen. Det finns inga uppgifter om att någon människa kommit till skada.

– Vi inväntar tekniker, ingen är gripen men det fanns många vittnen på plats och många har ringt in till ledningscentralen också. Just nu pågår dörrknackning i området, säger Göran Carlbom som är vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.