Foto: TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Skjutning på restaurang i Göteborg

Publicerad

Strax efter klockan 18 öppnade en gärningsman eld inne på en restaurang i Angered i Göteborg. Enligt vittnen var gärningsmannen maskerad.

En maskerad gärningsman ikläd militärfärgade byxor har öppnat eld och skjutit i taken, med vad som kan ha varit ett automatvapen. Ingen ska ha skadats.

– Flera samtal kommer in. Alla berättar om vad de tror är skottlossning inne på en restaurang vid Angereds centrum. Patrull på plats får kontakt med flera vittnen som berättar att en maskerad man har avlossat skott upp i taket, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Det finns i nuläget inga uppgifter om vad för vapen som avlossades men det ska enligt vittnen inte handlat om en pistol.

– Man beskriver ett större vapen och att flera skott avlossats. Det låter som att det skulle kunna vara ett automatvapen.

Polisen har spärrat av ett område kring restaurangen. Inom det avspärrade området har flera tomhylsor hittats, dessa tas i beslag.

– Jag hörde inga skott. Men jag ser stora avspärrningar och hör en helikopter, säger en person som äger en annan restaurang i närheten och som har personliga kopplingar till restaurangen.

Foto: SVT

”Vi spanar”

Ingen ska ha skadats i samband med den misstänkta skottlossningen. Ulla Brehm vill ännu inte kommentera om några hylsor eller annan bevisning säkrats.

– Vi är plats för att prata med vittnen och säkra platsen. Vi spanar i området och är på plats för att skapa lugn.

Det finns uppgifter om att mannen som avlossat vapnet ska ha försvunnit på en moped.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot. Ingen är i nuläget gripen.

Manifestation mot våld

Under kvällen har en manifestation mot våld hållits i Angered, det är oklart om det har någon koppling till dådet.

Kulturhuset Blå stället i centrala Angered stänger ner sin verksamhet omgående på grund av skjutningen, skottlossningen ska dock inte ha ägt rum i Blå stället.

Lena jobbar på restaurang Bordet i Angered centrum. Där har de inte sett något men hör helikoptrar.

– Vi har inte sett poliser och vi har fullsatt restaurang, säger hon till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet