Skogsbrand i Strömstad – väg 1055 avstängd

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand pågår utanför Strömstad vid länsväg 1055.

Branden pågår i ett skogsområde nordost om Strömstad.

– Det är ett tre till fyra hektar stort område men det är i otillgänglig terräng, säger Christer Nilsson, räddningchef räddningstjänsten Strömstad.

Vid sextiden under onsdagskvällen var branden under kontroll, men väg 1055 var fortfarande avstängd då brandpersonal måste ta sig fram för eftersläckningsarbetet.

– Det ser bra nu, men vi kommer lämna kvar sex personal som skall bevaka området i natt, säger Christer Nilsson, räddningchef räddningstjänsten Strömstad.

Det är torrt i stora delar av Västra Götalands län och norra Bohuslän har fått flera larm om bränder. Det har bland annat brunnit vid en camping i området.

SMHI varnar för hög brandrisk i hela Götaland och Svealand de närmaste dygnen. Flera kommuner och regioner har redan infört eldningsförbud i skog och mark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.