En skogsbrand rasar nu i otillgänglig terräng i Svartedalens naturreservat norr om Kungälv. Foto: Linus Olsson

Skogsbrand i Svartedalen

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand rasade under torsdagen i otillgänglig terräng i Svartedalens naturreservat norr om Kungälv.

Räddningstjänsten jobbade under torsdagen och fredagen från mark och luft med en skogsbrand i otillgänglig terräng i Svartedalen norr om Kungälv. Räddningstjänsten var på plats med åtta enheter vid brandhärden norr om Stora Holmevattnet.

– Branden är inte under kontroll, den sprider sig med en 300 meter bred front, säger larm- och ledningsoperatör, Christer Dyrfelt vid 13-tiden under torsdagen till Svt Nyheter Väst.

Branden har inte spridit sig till några fastigheter i närheten. Enligt räddningstjänsten kunde branden släckas under fredagen.

– Vi fick lite hjälp uppifrån kan man säga av regnet, säger Thomas Andersson, stabschef.

Uppmanar till försiktighet

Han uppmanar invånarna att vara försiktiga då det är eldningsförbud i flera kommuner.

– Vi är oerhört observanta över brand i mark och terräng. Folk får vara försiktiga, det kan inte sägas nog många gånger, säger Thomas Andersson.

Sedan i måndags råder det eldningsförbud i Uddevalla, Lysekil och Munkedal. Hör i klippet vad som gäller vid eldningsförbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.