Räddningsjänsten larmades klockan 01.57 under natten mot tisdagen. Foto: Christan Svensson

Skolbyggnad brann utanför Falköping: ”Övertänd”

Uppdaterad
Publicerad

Stenstorpsskolan i Falköping började brinna under natten mot tisdagen. När räddningstjänsten kom fram var den gamla skolbyggnaden redan övertänd. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Larmet kom till räddningstjänsten 01.57 under natten mot tisdagen. Då slog lågorna redan upp ur skolbyggnaden i Stenstorp i Falköpings kommun.

Skolan skulle däremot rivas och räddningstjänsten lät delvis därför byggnaden brinna ner. Däremot fanns det under natten en risk att elden skulle sprida sig.

– Det är ytterligare en byggnad som det skulle kunna sprida sig till, säger Conny Johansson, inre befäl på Samhällskydd Mellersta Skaraborg vid 3-tiden.

Han fortsätter:

– Men det är en passiv insats, bevakning och så ser vi så att det inte sprider sig till gräs och sådant, säger Conny Johansson, inre befäl på Samhällskydd Mellersta Skaraborg.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och misstänker att branden är anlagd.

Strax efter klockan sex på morgonen meddelade räddningstjänsten att det fortfarande brinner, men att det inte finns någon spridningsrisk längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.