Santosskolan på Hisingen utrymdes på fredagsförmiddagen efter hot. Foto: SVT

Skola på Hisingen utrymd efter hot – en person tagen till förhör

Uppdaterad
Publicerad

Santosskolan på Lindholmen i Göteborg har utrymts efter ett hot i sociala medier. En person är hämtad till förhör.

Polisen kallades till Santosskolan innan lunch på fredagen efter att ett hot riktats mot skolan i sociala medier. Hotet var en bild på flera vapen där det stod att en skottlossning skulle ske på skolan under fredagen. Polisen ska ha hämtat den personen som misstänks ligga bakom hotet och tagit honom till förhör.

Skolan ska själv ha tagit beslutet att utrymma lokalerna. Polisen bedömer inte att det finns någon risk för att något hot ska förverkligas.

– Det är en minderårig pojke som är gripen, han är misstänkt för grovt olaga hot mot grupp, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region väst.

Rektorn: ”Läget är under kontroll”

I övrigt är polisen fåordig om händelsen.

– Jag vill inte gå in på närmare detaljer, säger Anna Göransson.

På skolan går drygt 400 elever i årskurs 7 till 9.

– Vi har haft personalinformation och beslutat att skicka hem eleverna för dagen. Men läget är under kontroll, säger Ebba Warborn, rektor på Santosskolan.

P4 Göteborg har publicerat en skärmdump från vad som påstås vara det aktuella hotet. På bilden syns flera automatvapen och under står det ”att det ska bli skottlossning” på den aktuella skolan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.