• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Skola utrymdes efter brand på toalett

Publicerad

Räddningstjänten ryckte under fredagseftermiddagen ut till Nordhemsskolan i Olivedal i centrala Göteborg. Väl på plats kunde räddningstjänsten släcka en brand som startat på en toalett.
– Skolan har evakuerats. Nu ventilerar vi, säger Andreas Terner vid räddningstjänsten.

Det var vid 13-tiden under fredagen som räddningstjänsten larmades till Nordhemsskolan i Göteborg.

– Det har varit en brand på en toalett och den är släckt, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Skola evakuerades

Skolans personal hade själva sett till att eleverna evakuerades innan räddningstjänsten kom till platsen, berättar Andreas Terner.

– De ska också ha gjort en insats mot själva branden. Jag vet inte riktigt hur mycket vi gjorde och hur mycket de gjorde.

Polisen är också på plats.

– Vi är där för att ta upp en anmälan då man kan misstänka att branden är anlagd, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Väst.

Det är oklart vad som startade branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer