Skolbuss körde i diket på Orust

Uppdaterad
Publicerad

En buss med åtta skolbarn körde i diket längs väg 774 i Svanesund på Orust. Räddningstjänsten fick hjälpa barnen ut genom ett fönster, enligt polisen, men inga personer ska ha skadats vid olyckan.

Olyckan inträffade vid 14.30-tiden på tisdagen.

– Jag vet inte om bussen bara har glidit av vägen och ställt sig mot någonting eller om den har vält. Polisen kom precis till platsen så jag har inte mer än vad jag fått från räddningstjänsten, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson strax efter olyckan.

Men han kan konstatera att alla är ute ur bussen och att ingen ska ha skadats.

– Det enda var att barnen inte kunde ta sig ut först, och det berodde väl på att dörrarna var blockerade. Så räddningstjänst och ambulanspersonal hjälpte dem ut genom ett fönster, säger Peter Adlersson.

Vid halv fyratiden på tisdagseftermiddagen konstaterade polisen att det inte fanns någon misstanke om brott i sammanhanget. Olycksorsaken är okänd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.