Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johanna Rantsi är ordförande i skolnämnden i Mölndals Stad. Foto: TT/SVT

Politikerns svar efter skolgårdsbråket: ”Finns alltid saker som behöver ses över”

Uppdaterad
Publicerad

Ett skolgårdsbråk med sparkar och strypgrepp bland barn i förskoleklass fick en grupp föräldrar att efterfråga fler vuxna i skolan. Nu svarar Mölndals Stads skolnämndordförande Johanna Rantsi (M), på föräldrarnas kritik.

I ett videoklipp som SVT tagit del av syns hur ett antal barn hamnar i bråk vid en av skolgårdens lekställningar. I klippet tar det två och en halv minut innan någon ur personalen ingriper. Bråket ska ha börjat en stund innan inspelningen startar. Det var en person som befann sig i en byggnad i närheten av skolan som reagerade på att barnen bråkade, och som då tog upp kameran.

Under utredning

SVT har varit i kontakt med flera föräldrar som är kritiska till att skolan inte stoppade bråket tidigare. De är oroliga för sina barns fysiska säkerhet under skoltid. En av föräldrarna har också gjort en anmälan till Skolinspektionen där en utredning pågår.

Lärarförbundets ordförande Andrea Meiling menar att det behövs fler vuxna ute på skolgårdarna och att lärarna inte har möjlighet att förhindra alla bråk.

Johanna Rantsi (M) är skolnämndordförande i Mölndal. Hon tycker inte att det är antalet pedagoger som avgör hur trygg skolan är, men tar kritiken på allvar.

I klippet ovan hör du henne berätta om tryggheten i Mölndals skolor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer