Foto: Johan Nilsson/TT

Skott med koppling till gäng i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning i Tynnered i natt riktades mot en bostad.

En skottlossning i Tynnered sent i går kväll kan vara kopplad till en pågående gängkonflikt i Västra Frölunda, rapporterar Göteborgs-Posten.

Skotten har riktats mot en lägenhet där det bor en man som känner en del av de inblandade i konflikten,enligt tidningen. Men vilka som var ett eventuellt mål är inget som polisen vill bekräfta.

I samma område i en krypgrund hittades en sprängladdning förra veckan, en fastighet fick evakueras och polisen inledde då en utredning om allmänfarlig ödeläggelse.

Två skott i fönster

Under tisdagsmorgonen konstaterar polisen att det skjutits flera skott mot en lägenhet, på plats hittas flera tomhylsor och ett fönster har två skotthål.

I lägenheten befann sig fem personer men ingen kom till skada enligt polisen som inlett en förundersökning gällande mordförsök.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Det finns i nuläget ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.