Polisen larmades under måndagskvällen till Biskopsgården efter larm om skottlossning. Foto: Tomas F Singer

Skottlossning i Biskopsgården: skadade mannen förhörd

Uppdaterad
Publicerad

Den skottskadade mannen är allvarligt, men inte livshotande skadad. Han är fortfarande kvar på sjukhus och har förhörts där.

– Han har pratat, men inte lämnat information som gör att vi har någon misstänkt, säger Christer Fuxborg som är polisens presstalesperson..

Det var under måndagskvällen som polisen larmades till skottlossning utanför en föreningslokal i Biskopsgården. Strax därefter kom ett samtal från en man som själv uppgav att han var skottskadad. Mannen fördes med ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset som eskorterades av polis. Han var skadad i bål och ben.

Under dagen har mannen förhörts av polis.

– Han har inte kunnat säga vem som avlossade skottet, säger Christer Fuxborg som är polisens presstalesperson.

Tittar på grupperingar

Polisen har ingen misstänkt, men jobbar på olika spår och har knackat dörr. Förundersökning om försök till mord är inledd.

Finns det några kopplingar till den skjutning i Barcelona där en göteborgare avled?

– Inte som vi känner till i dagsläget. Men vi tittar alltid på grupperingar och kopplingar till andra våldsdåd, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.